תקנון העמותה

אמונה-תנועת האישה הדתית לאומית

שם העמותה:  אמונה – תנועת האישה הדתית לאומית.

כתובת העמותה:  רחוב דרך השלום 11, תל אביב.

א. עקרונות

  1. העמותה רואה את חיי עם ישראל, במדינת ישראל, על פי תורת ישראל, כעקרון בסיסי.
  2. העמותההינה תנועת נשים דתיות-לאומיות המשייכת עצמה לציונות הדתית.
  3. העמותה היא גוף עצמאי מבחינה ארגונית.

ב. מטרות העמותה

  1. ואלה הן מטרות העמותה:
    • לקיים את תנועתאמונה לנשים דתיות למען פיתוח פעילותבקרב נשים, משפחות, נערות וילדים.
    • לפעול למען הפצת תרבות תורנית וקידום ערכי הציונות הדתיתולקרב נשים לערכי הציונות הדתית תוך שילובן בפעילות העמותה.
    • לקדם את מעורבותן של נשים ובעיקר של חברות העמותה בכל תחומי החיים של עם ישראל בארץ ובתפוצות.
    • לנקוט עמדה ולפעול בסוגיות ציבוריות ובסוגיות הנוגעות לקידום מעמד האישה.
    • לפעול למען קליטת עליה .
    • לקיים מוסדות רווחה וחינוך, הכשרה מקצועית לנשים ולנערות, לפתח פעילות תרבותית וחברתית.
    • להרחיב את רשת מוסדות החינוך הדתי לאומי לגילאים השונים.
    • להקים ולהפעיל מעונות יום לילדים.
    • לפעול למען חיזוק ערכי המשפחה בישראל, לקיים ולפתח מסגרות למתן יעוץ וסיוע בענייני המשפחה ושלמותה ולהכשיר עובדים בתחום זה.
    • לקיים ולפתח פעילות למען אזרחים ותיקים.
    • לקיים ולפתח פעילות למען מתנדבות העמותה וגמלאיות אמונה.
    • לפעול למען ייצוג הולם של חברות העמותה בגופים ציבוריים וממלכתיים.
    • לפעול לחיזוקה והרחבתה של תנועת אמונה עולמית.
    • להקים ולהפעיל מסגרת מתאימה לשירות לאומי בתחומים כגון: רווחה, חינוך, קליטת עליה, בריאות ושירותים קהילתיים אחרים ולסייע בהכנת צעירות דתיות לקראת שירות.
    • לסייע לפעילותן של עמותות הקשורות לעמותה על ידי הענקת תמיכות, הלוואות, מענקים, משאבים וכל סיוע אחר שיידרש להן לקידום פעילותן.

ג. סמכויות ודרכי ביצוע

  1. העמותה ומוסדותיה יקיימו את מטרות העמותה, ולשם כך מוקנות להם כל הסמכויות שמתיר הדין.

ד. חברות

קבלת חברות לעמותה
  1. כל אישה דתית, אושומרת מסורת, שהיא בת 17 שנים ומעלה ומזדהה עם מטרות העמותה ודרכי פעילותה, תהא כשרה להתקבל כחברה בעמותה.
  2. תשלום דמי החבר ישמש כבקשה לחברות בעמותה. נוסח הבקשה יהיה בלשון זו: אני (שם, מען, מספר זהות, מספר טלפון (רגיל וסלולרי) כתובת דוא"ל),משלמת את דמי החברות בעמותת אמונה. מטרות העמותה ותקנונה ידועים לי ואני מתחייבת לקיים את הוראות התקנון ואת החלטות האסיפה הכללית של העמותה".
  3. בקשה לחברות בעמותה, יכול שתעשה גם באמצעות אתר המרשתת של העמותה בדרך שיקבע וועד העמותה.
  4. אגף הארגון, המשמש כזרוע המנהלית של ועד העמותה, יבדוק בקשות לחברות בעמותה, שיוגשו לו כאמור, ואם לא נמצא טעם לדחות בקשה – תהיה המבקשת לחברה בעמותה ותיכלל ברשימת חברות העמותה. ראה אגף הארגון של העמותה טעם לדחות את הבקשה, תובא הבקשה, עם נימוקי האגף, לדיון והחלטה בוועד העמותה.
הפסקת חברות בעמותה
  1. החברות בעמותה מסתיימת:
    • בפטירתה חו"ח של החברה;
    • על פי בקשתה של החברה – בדרך של מתן הודעה בכתב ובחתימת ידה לעמותה. תוקף ההודעה האמורה, מעת הגיעה למשרדי העמותה;
    • על ידי הוצאתה מהעמותה בדרך שתפורט בתקנון.
הודעות והזמנות לחברות
  1. הזמנה, דרישה, התראה וכל הודעה אחרת או מידע מטעמה של העמותה לחברה תהיה בכתב, תימסר במסירה ידנית, או תישלח אליה בדואר רגיל למענה הרשום בפנקס החברות, או תישלח אליה באמצעות דואר אלקטרוני לכתובת שמסרה החברה לעמותה, או בהודעת פקסימיליה למספר הטלפון שמסרה לעמותה או בהודעת מסרוןלטלפון הסלולרי שמסרה לעמותה או באמצעי תקשורת אחר כפי שיקבע ועד העמותה.
  2. על החברה להודיע למשרדי העמותה על שינוי במענה הרשום בעמותה או בדרכי ההתקשרות עמה (ובכלל זה גם בדרכי התקשורת הדיגיטלית).
  3. העמותה לא תעשה כל שימוש במאגר הנתונים של חברות העמותה ודרכי ההתקשרות אתן, אלא לצרכיה של העמותה ולא תעבירו לאחר.
  4. רואים את החברה כמסכימה לקבל, בכל דרכי ההתקשרות האמורות, מידע והודעות שתשלח העמותה לחברות.
  5. מועמדת לבחירה לכהונות במוסדות העמותה תהיה רשאית להעביר באמצעות העמותה, ובתשלום שייקבע, הודעות ותעמולה הנוגעות למועמדותה האמורה, בהיקף ובדרך שתקבע וועדת הבחירות לאחר שנועצה בוועד העמותה.
  6. וועדת הבחירות רשאית למסור למועמדת את פרטי ההתקשרות של החברות בעלות זכות ההצבעה בגוף שבו היא עומדת לבחירה, וזאת בהיקף ובתנאים שתקבע הוועדה, ורואים את החברות האמורות כמסכימות לקבל תעמולת בחירות כזו מטעם המועמדות.
  • ה. דמי חבר
  1. חברה בעמותה חבה בתשלום דמי חבר לעמותה מדי שנה.
  2. דמי החבר ישולמו על ידי החברה בעצמה ולא יתקבל תשלום דמי חבר במזומן על ידי אחר (אדם או גוף). דמי החבר יכול שישולמו דרך המרשתת באמצעי התשלום המקובלים.
  3. גובה דמי החבר בעמותה ייקבע, מעת לעת, על ידי האסיפה הכללית. דמי החבר ייקבעו לגבי שנת פעילות (תשרי – אלול, להלן: שנת פעילות) או חלק משנת הפעילות. שינוי בגובה דמי החבר ייכנס לתוקף 30 יום לאחר שייקבע.
  4. חברה בעמותה, שלא שילמה דמי חבר במשך שתי שנות פעילות רצופות -תסתיים חברותה בעמותה ותיגרע מרשימת החברות בעמותה בדרך שתפורט בפרק ט"ז לתקנון. ואולם,לא תסתיים חברות כאמור, אלא אם ניתנה לחברההודעה מתאימה והזדמנות הוגנת לשלם לעמותה את חוב דמי החבר והחברה לא שילמה את חובה האמור. הודעה כאמור יכול שתינתן בכל אמצעי תקשורת (לרבות במרשתת) לכל החברות שטרם שילמו.
  • ו. זכויות החברה וחובותיה
זכויות החברה
  1. חברת עמותה זכאית ליטול חלק בפעילות העמותה.
הזכות לבחור
  1. חברה בעמותה זכאית לבחור את מוסדות העמותה בכפוף לאמור בתקנון.
הזכות להיבחר
  1. חברת העמותה זכאית להיבחר למוסדות העמותה, אם הייתה חברה בעמותה במשך שנת פעילות רצופה שלפני הצגת מועמדותה לכהונה.
  2. למרות האמור לעיל, חברה המבקשת להיבחר לנשיאת העמותה, זכאית להיבחר לכהונה האמורה, אם הייתה חברה בעמותה בחמש שנות הפעילות הרצופות שלפני הצגת מועמדותה לכהונת הנשיאה, וכיהנה במוסד ממוסדות העמותה לפחות בשתי שנות פעילות רצופות שלפני הצגת מועמדותה.
  3. ועדת הבחירות רשאית לקצר או לבטל את תקופות ההכשרה האמורות (לכהונה במוסד ממוסדות העמותה ולכהונה כנשיאת העמותה), בהחלטה פרטנית לפי בקשת חברה, שנימקה את בקשתה בכך שנמנעה ממנה האפשרות להיות חברה בעמותה או לכהן במוסד ממוסדותיה, בתקופות הזמן שפורטו לעיל, וזאת עקב הוראת דין או נוהל ציבורי שחל עליה. עלועדתהבחירותלפעולבאופןשוויוניכלפיכללהחברותולנמקאתהחלטותיה.
חובות החברה
  1. חובותיה של חברה בעמותה: לקדם את ענייני העמותה, לקיים את הוראותיו של תקנון העמותה, לקיים את ההחלטות של מוסדות העמותה ולשלם את דמי החבר.
מוסדות העמותה
  1. מוסדות העמותה הם אלה:
    • האסיפה הכללית
    • מועצת אמונה
    • נשיאת אמונה
    • סגנית הנשיאה
    • וועד העמותה
    • וועדת הביקורת
    • הוועדות הארציות
    • סניפים ותאים
    • וועדה מכינה
    • וועדת בחירות
    • כל וועדה המוקמת לביצוע תפקיד או פעולה במסגרת העמותה, ובלבד שאושרו על ידי הנשיאה. וועדות שימונו ע"י חברות הועד אך מורכבות גם ממי שאינן חברות ועד, תהינה בעלות סמכות המלצה או ייעוץ בלבד.
  • ז. אסיפת נציגים (בפרק זה : האסיפה או האסיפה הכללית)
  1. האסיפה הינה הגוף העליון של העמותה.
  2. האסיפה תתכנס לפחות ארבע פעמים בשנה.
  3. האסיפה תכהן 5 שנים מעת היבחרה.
  4. באסיפה ישתתפו נציגות מקרב חברות העמותה (להלן: הנציגות). הוראה זו יפה כל עוד מספר החברות בעמותה עולה על 200 חברות. אם יפחת מספר החברות בעמותה מתחת ל- 200 כאמור, תורכב האסיפה מכל חברות העמותה.
  5. בחירת הנציגות לאסיפה תתבצע לפי הוראות התקנון.
  6. עובדות העמותה לא תהיינה נציגות באסיפה הכללית של העמותה.
  7. מספר הנציגות באסיפה יהיה כ- 70. מספר הנציגות המדויק ייקבע על ידי ועדת הבחירות.
  8. הנציגות תבואנה: מתאים, אזורים, ומכוח כהונה. הכול כפי שיפורט להלן:
    • תאים – מי שנבחרה בתא של העמותה על ידי חברות התא לייצגן באסיפה –  היא נציגה באסיפה.
    • אזורים – לקראת הבחירות תחלק וועדת הבחירות את מדינת ישראל לאזורי בחירה, תקבע את מספר האזורים ואת התחום הגיאוגרפי של כל אזור. חברות העמותה, בעלות הזכות לבחור, שמענן הרשום נמצא בתחום האזור, תבחרנה מתוכן את הנציגות לאסיפה.  באזור שבו 350 חברות  – תיבחר נציגה אחת לאסיפה. באזור שבו למעלה מ- 350 חברות , יזכה האזור בנציגה נוספת לכל 700 חברות נוספות  באזור.  (למען הסר ספק: נציגות האזורים תכהנה באסיפה בנוסף ליושבות ראש הסניפים הכלולים באותו אזור)     וועדת הבחירות רשאית לקבוע מפתח מספרי אחר  לבחירת נציגה או נציגות מאזור, בהתאמה לשינויים בסניפי העמותה ובגודלם, ובלבד שתשמר העדפה לפריפריה.
    • נציגות מכוח כהונתן – יושבת הראש או הנשיאה של אמונה עולמית, חברות וועד העמותה, נשיאת העמותה, סגנית הנשיאה, יושבות ראש הסניפים ובלבד שכולן חברות בעמותה. (למען הסר ספק מובהר כי נציגות אלה לא תיכללנה במניין ה- 70 למעט יושבות ראש הסניפים).
    • אפשרות בחירה – חברה שלה זכות לכהן כנציגה מכוח בחירתה לפי יותר מאפשרות אחת דלעיל, תודיע מראש באיזה מעמד היא מבקשת לממש את זכותה האמורה.
  1. נשיאת העמותה תכהן כיושבת ראש האסיפה. היא תזמן את כינוסה של האסיפה, תקבע את סדר יומה, תפתח את דיוני האסיפה ותנהל אותם.
  2. האסיפה תבחר בישיבתה הראשונה את וועד העמותה, את וועדת הביקורת, את וועדת התקנון וועדות אד-הוק כפי החלטתה. האסיפה תהא רשאית לבחור וועדות גם לאחר ישיבתה הראשונה.
  3. החלטות האסיפה תתקבלנה בהצבעה גלויה, ברוב קולות הנוכחות בעת ההצבעה, בכפוף לאמור בהוראות סעיף 142.
  4. המניין החוקי הנדרש לשם קבלת החלטות באסיפה יהיה כדלקמן:
    • בישיבות שבהן ידונו בשינוי התקנון תהיה נוכחותן של רוב נציגות האסיפה, בפתיחת ישיבת האסיפה, מניין חוקי. אם בפתיחת הישיבה לא יימצא מניין חוקי כאמור, רשאית נשיאת העמותה, על פי שיקול דעתה, להורות על דחיית הישיבה למועד אחר. באם נדחתה הישיבה למועד אחר תהיה נוכחותן של רוב נציגות האסיפה בה מניין חוקי. ואולם, אם לא החליטה על דחיית מועד הישיבה כאמור, תידחה שעת הפתיחה של ישיבת האסיפה במחצית השעה ותהיה חוקית אם נוכחות בה לפחות שליש ממספר נציגות האסיפה.
    • בישיבות שבהן יידונו עניינים אחרים, תהיה נוכחותן של רוב נציגות האסיפה, בפתיחת ישיבת האסיפה, מניין חוקי.אם בפתיחת ישיבת אסיפה לא יימצא מניין חוקי כאמור, רשאית נשיאת העמותה, על פי שיקול דעתה, להורות על דחיית הישיבה למועד אחר. . באם נדחתה הישיבה למועד אחר תהיה נוכחותן של רוב נציגות האסיפה בה מניין חוקי. ואולם, אם לא החליטה על דחיית מועד הישיבה כאמור, תידחה שעת הפתיחה של ישיבת האסיפה במחצית השעה. נדחתה הפתיחה של ישיבת האסיפה במחצית השעה כאמור, יהיו הנציגות הנוכחות בפתיחת ישיבת האסיפה למניין חוקי.
    • המניין החוקי נדרש בפתח ישיבה של האסיפה ואף אם ירד המניין במהלכה, אין בכך כדי לפגוע בחוקיותה ובתוקף החלטותיה.
  1. האסיפה תתווה את קווי היסוד לפעילותה של העמותה, תנחה אותה בדרךלהגשמת מטרותיה תשמע דוחות של מוסדות העמותה, תאשר את הדו"ח המילולי על פעילות העמותה, את הדוחות הכספיים של העמותה ואת תקציב פעילותה וכן תאשר את מינוי רואה החשבון של העמותה.
  2. האסיפה תקבע את סדרי עבודתה במידה שלא נקבעו בתקנון.
  3. ששה חודשים לפני מועד הבחירות תבחר האסיפה וועדת בחירותשתמנה מספר בלתי זוגי של בין 5 ל-9 חברות, לצורך הכנתהבחירות למוסדות העמותה. סמכויות הוועדה ותפקידיה קבועים בפרק הבחירות (פרק ט"ו) שבתקנון וכן בהוראות הרלבנטיות  לפעילותה הנכללות בתקנון זה.
  4. ששה חודשים לפני מועד הבחירות תבחר האסיפהוועדה מכינה שתמנה מספר בלתי זוגי של בין 7 ל-11 חברות, לצורך הכנת ועידת אמונה. סמכויות הוועדה המכינה ותפקידיה קבועים בפרק המועצה (פרק ח') שבתקנון.
  5. האסיפה רשאית לשנות את תקנון העמותה. הצעת החלטה לשינוי בתקנון העמותה תוגש לוועדת התקנון 30 יום לפני המועד לכינוס האסיפה. ועדת התקנון תביא בפני האסיפה את ההצעות שהוגשו לה לאחר תהליך של איחוד ו/או עריכהבוועדת התקנון יכהנו 7 -5 חברות.
  6. נציגה שהוזמנה ולא הופיעה לשלוש ישיבות רצופות של האסיפה, ללא הצדק סביר, תסתיים כהונתה באסיפה על פי החלטת הוועד. ואולם, לא תיפסק הכהונה כאמור בטרם תינתן לנציגה הזדמנות הוגנת להסביר את נסיבות היעדרה.
  • ח. מועצת אמונה (בפרק זה : המועצה)
  1. במועצה יכהנו כ- 400 חברות מכוח כהונתן או שנבחרו כקבוע בתקנון.
  2. נציגות האסיפה הכללית היוצאת תכהנה כחברות במועצה, ומספרן ייכלל במניין ה 400.
  3. בעת קיום הבחירות לנציגות האסיפה הכללית של העמותה, תיבחרנה,בפתק הצבעה נפרד גם כ- 330 החברות למועצה. וועדת הבחירות תקבע מפתח אזורי יחסי לייצוג הסניפים, התאיםוהאזוריםבמועצה, באופן  שיהיהדומהלמפתחשלקביעתהנציגותבאסיפההכללית, ותפרסם את החלטתה.
  4. במועצה יכול שיכהנו עובדי עמותה וראשי אגפים.
  5. הכינוס הראשון של המועצה יתקיים בסמוך לאחר הבחירות במסגרת ועידה חגיגית של אמונה.
  6. המועצה תכונס, במידת האפשר, אחת לשנה.
  7. המועצה היא המוסד המתווה את החזון של העמותה, קובע את מדיניותה לטווח ארוך, ועוסק בהיבטים הערכיים של העמותה על רקע מטרותיה הכלליות, פעילותה והישגיה. המועצה תעסוק ביעדים הכלליים של העמותה ובדרך להשגת מטרותיה. ככלל לא יידונו במועצה נושאים בתחום עיסוקה היומיומי של העמותה. סברה המועצה כי יש לעניין שבפניה משמעות יומיומית בפעילות העמותה, תעביר המועצה את הנושא לדיון באסיפה הכללית של העמותה, בכפוף לכך שלא תעסוק בנושאים שנתייחדו לאחד ממוסדות החובה בעמותה.החלטות המועצה יתקבלו ברוב דעות הנוכחות בה והחלטות המועצה תשמשנה כהמלצה בפני האסיפה הכללית.
  8. הוועדה המכינה תכין את התכנים והנושאים שיידונו בועידהותגבש ותנסח הצעות החלטה שיובאו על ידה לדיון בכינוס האמור. הוועדה המכינה רשאית למנות וועדות משנה שיסייעו לה בעבודתה. הוועדה המכינה תתאם בין וועדות המשנה ותקבל מהן דיווחים שוטפים.
  9. המועצה תזומן ותנוהל בידי נשיאות בת 7 חברות, אשר ינהלו ויקבעו את ישיבות המועצה וסדרי עבודתה
  10. הוועדה המכינה תביא לאישור האסיפה הכללית את הרכב 7 חברות הנשיאות של המועצה.
  11. עד לבחירת הנשיאות תזומן המועצה ותנוהל בידי הוועדה המכינה. הוועדה המכינה תתפזר עם בחירת הנשיאות.
  12. זימון מושב של המועצה וקביעת סדר היום לדיוניה יתואם בין הנשיאות לבין נשיאת העמותה.
  • ט. נשיאת אמונה (הנשיאה)
  1. הנשיאה תעמוד בראש העמותה אך לא תכהן כחברה בוועד העמותה.
  2. הנשיאה תהא אחראית לכינוסן של האסיפה הכללית והמועצה של העמותה.
  3. הנשיאה תתאם בין פעולות האגפים המחלקות והמדורים השונים בעמותה.
  4. תפקידי הנשיאה ייגזרו מהגדרת החזון, היעוד והמשימות התנועתיות שיעוצבו ע"י מועצת העמותה, ובלבד שלא תיטול סמכויות הנתונות לאחד ממוסדות החובה בעמותה. הועד יהא רשאי להסמיך את הנשיאה בתחומים ובעניינים שיקבעו על ידו.
  5. הנשיאה תהא אחראית, בין היתר, לתחומים הבאים:
    • הטמעת חזון התנועה וערכיה.
    • ניהול ותפעול התנועה ומוסדותיה.
    • פיתוח המשאב האנושי הכולל את המתנדבות/ים ואת צוות העובדות/ים.
    • ייצוג אמונה והמשך פיתוח מעמדה הציבורי.
  1. הנשיאה תייצג את תנועת אמונה ואת העמותה בכל ההיבטים הפומביים, לרבות באמצעי התקשורת, רשויות ומוסדות ציבוריים וממלכתיים.
  2. הנשיאה תיבחר בהצבעה חשאית, על ידי חברות האסיפה הכללית המכהנת.
  3. משך תקופת הכהונה של הנשיאה היא 5 שנים מעת היבחרה.
  4. הגשת מועמדות לכהונה כנשיאת העמותה, טעונה הבעת תמיכה של 20% מחברות המועצה המכהנת (היוצאת) בהצגת המועמדות. הבעת התמיכה תבוא בחתימת יד החברה, המביעה את תמיכתה כאמור. חברה רשאית לחתום על תמיכה ליותר ממועמדת אחת. חסרו למועמדת חתימות כהבעת תמיכה בהצגת מועמדותה, תאפשר וועדת הבחירות השלמה של מספר חתימות התמיכה במשך שבוע אחד מיום הגשת המועמדות.
  5. נשיאת העמותה תיבחר 60-90 יום לפני כינוס ועידת אמונה. המועד לקיום בחירת הנשיאה ייקבע על ידי וועדת הבחירות. במניין הקולות לבחירת הנשיאה יילקחו בחשבון קולות כשרים בלבד. הצבעת "נמנע" לא תחשב במניין הקולות הכשרים.
  6. בבחירות לתקופת כהונה ראשונה ו/או שנייה, יחולו ההוראות הבאות:
    • א.            אם תעמוד לבחירה רק מועמדת אחת לכהונה כנשיאה, תתקיים ההצבעה בעד ונגד המועמדת. זכתה המועמדת ב-50% או יותר מכלל הקולות הכשרים – נבחרה המועמדת לנשיאה.  לא השיגה המועמדת 50% מן הקולות הכשרים, יתקיימובחירותחדשות לכהונה כנשיאה, אך המועמדת שכבר התמודדה ולא נבחרה     לא תהייה שוב מועמדת בבחירות אלה.
    • ב.             עמדו לבחירה לכהונת הנשיאה שתי מועמדות או יותר, תבחר לכהונה מי שזכתה במרבית הקולות הכשרים ובלבד שזכתה  בלפחות 40% מכלל הקולות הכשרים.
    • ג.              זכתה מועמדת במרבית הקולות, אך מספר הקולות שקיבלה לא הגיע לכדי 40%  מכלל הקולות הכשרים, ייערךסיבובבחירותשני, בין שתי המועמדות אשר זכו במספר הקולות הגבוה ביותר בסיבוב הראשון. המועמדת שזכתה במרבית הקולות הכשרים בסיבוב השני תהיה הנשיאה הנבחרת. סיבוב בחירות שני כאמור ייערך במועד שתקבע ועדת הבחירות ובלבד שיתקיים תוך  14 יום מסיבוב הבחירות הראשון
  1. בבחירות לתקופת כהונה שלישית ואילך, (בסעיף זה: "מועמדת חוזרת"), יחולו ההוראות הבאות:
    • הייתה המועמדתהחוזרת מועמדת יחידה, תתקיים ההצבעה בעדה ונגדה. זכתה המועמדת החוזרת ב- 60% לפחות מכלל הקולות הכשרים – נבחרה היא לנשיאה. לא זכתה המועמדת החוזרת ב-60% כאמור, יתקיימו בחירות חדשות לכהונת הנשיאה, אך המועמדת החוזרת לא תהייה שוב מועמדת בבחירות אלה.
    • עמדו לבחירה לכהונת הנשיאה שתי מועמדות או יותר, תבחר לכהונה מי שזכתה במרבית הקולות הכשרים ובלבד שזכתה בלפחות 40% מכלל הקולות הכשרים.
    • זכתה מועמדת במרבית הקולות, אך מספר הקולות שקיבלה לא הגיע לכדי 40% מכלל הקולות הכשרים, ייערך סיבוב בחירות שני, בין שתי המועמדות אשר זכו במספר הקולות הגבוה ביותר בסיבוב הראשון. המועמדת שזכתה במרבית הקולות הכשרים בסיבוב השני תהיה הנשיאה הנבחרת. סיבוב בחירות שני כאמור ייערך במועד שתקבע ועדת הבחירות ובלבד שיתקיים תוך  14 יום מסיבוב הבחירות הראשון.
  2. נבצר מהנשיאה למלא את תפקידה בעמותה באורח זמני, תפעל סגנית הנשיאה כממלאת מקום הנשיאה עד לשובה של הנשיאה לתפקידה. אם לא נבחרה סגנית לנשיאה, תתכנס האסיפה הכללית ותבחר סגנית לנשיאה אשר תמלא את מקום הנשיאה עד לשובה לתפקידה. בכל מקרה, לא תעלה תקופת נבצרות על 6 חודשים, עברו ששה חודשים והנשיאה לא שבה לכהן בתפקידה, יערכו בחירות לכהונת הנשיאה. למען הסר ספק יובהר כי תקופת כהונתה של הנשיאה הנבצרת תסתיים בכל מקרה במועד סיום כהונתה המקורי אלמלא נבצרותה.
  • י. סגנית הנשיאה
  1. האסיפה הכללית רשאית (אך אינה חייבת) לבחור סגנית לנשיאה לאחר בחירת הנשיאה. תנאי להצגת המועמדות לסגנית הנשיאה הוא תמיכת הנשיאה במועמדת.
  2. מועמדת לתפקיד סגנית תגיש לוועד העמותה את מועמדותה בחתימת ידה ותצרף חתימת תמיכה של הנשיאה וחתימות של לפחות20% מחברות האסיפה הכללית.
  3. חברה רשאית לחתום ליותר ממועמדת אחת.
  4. סגנית הנשיאה תיבחר ברוב רגיל של חברות האסיפה הכללית..
  5. משך תקופת הכהונה של סגנית הנשיאה הוא כמשך תקופת כהונתה של הנשיאה שתמכה בבחירתה.
  6. תפקידה של סגנית הנשיאה ייקבע בתחומים ובעניינים שיקבע הוועד בתיאום עם הנשיאה. בהיעדרה של הנשיאה תמלא סגנית הנשיאה את מקומה.
  • יא. וועד העמותה( בפרק זה: הוועד)
  1. האסיפה הכללית של העמותה תבחר את וועד העמותה, הממלא את תפקיד הוועד המנהל על פי הוראות חוק העמותות. וועד העמותה ימנה 5 חברות. וועד העמותה יבחר מבין חברותיו את יו"ר הוועד ויקבע את סדרי עבודתו.
  2. בחירת וועד העמותה תתקיים לאחר כל מערכת בחירות, בכינוס הראשון של האסיפה הכללית, או בכינוס סמוך לכך. על מנת שלא לפגוע ברציפות עבודתו של ועד העמותה, לא תוחלפנה במועד הבחירות יותר משתי חברות בוועד היוצא. החברה/ות המוחלפת/ות תהייה/נה החברה/ות בעלת/ות ותק הכהונה הארוךביותר בוועד העמותה ובמקומה/ן תיבחר/נה חברה/ות חדשה/ות על ידי האסיפה הכללית. חברת וועד שייתכן ותוחלף רשאית להעמיד עצמה לבחירה מחודשת.
  3. חברת וועד  תוסיף לכהן בתפקידה עד אשר תיבחר חברה חדשה תחתיה.
  4. האסיפה הכללית רשאית להעביר, בכל עת, חברה בוועד או את הוועד כולו מכהונתם, אם נתגלו סיבות משמעותיות המצדיקות זאת. העבירה האסיפה הכללית את הוועד מכהונתו, לא תכנס ההחלטה לתקפה אלא לאחר שבחרה האסיפה הכללית  וועד חדש.
  5. וועד העמותה יעצב את דפוס הניהול ואת דרכי הביצוע של הפעילות בעמותה להשגת היעדים והמטרות שגובשו והוגדרו בתקנון העמותה, ובהחלטות האסיפה הכללית ומועצת העמותה.
  6. בביצוע תפקידו יזמן הוועד באופן קבוע את נשיאת העמותה לישיבותיו, פרט למקרים בהם יידון נושא שיש לה בו נגיעה אישית. הועד יתייעץ עם הנשיאה בנושאים בהם הוא דן, אם כי איננו מחויב לקבל את המלצותיה. כמו כן לנשיאה לא תהיה זכות בחירה בהצבעות הועד..
  7. וועד העמותה הוא בעל הסמכות השיורית בעמותה. כל סמכות או תפקיד שלא נתיחדו בחוק או בתקנון למוסד ממוסדות העמותה, יהיו מוקנים לוועד העמותה.
  • יב. וועדת הביקורת
  1. ועדת הביקורת תיבחר ע"י האסיפה הכללית.הוועדה תהא מורכבת מלא פחות משלוש ולא יותר מחמשחברות בעמותה.
  2. וועדת הביקורת תבחר מבין חברותיה את יושבת ראש הוועדה ותקבע את נוהלי עבודתה.
  3. חברה אשר תיבחר לוועדת הביקורת תפסיק להיות חברה, או עובדת, בגופים הנתונים לביקורת הוועדה , אך תמשיך חברותה באסיפה הכללית.
  4. תפקידה של וועדת הביקורת, בנוסף לתפקידים שנקבעו לה בחוק, הוא לבקר את פעילות הגופים הנבחרים של התנועה, האגפים, המחלקות, הסניפים וכל מפעלי העמותה.
  5. וועדת הביקורת, בסיוע רו"ח של העמותה, תבדוק את הנהלים הנוגעים לביצוע התקציב .
  6. הגופים המבוקרים וכל חברה בעמותה ימציאו לוועדה את המסמכים שיתבקשו על ידה.
  7. ועדת הביקורת תפעל על פי תכנית עבודה רב שנתית. בנוסף, תבדוק הוועדה מדי זמן תחומי פעולה לפי שיקול דעתה או לבקשת מוסדות ביצוע.
  8. בתקציב העמותה ייקבע סכום המיועד לפעילות הביקורת.
  9. העלתה הביקורת ליקוי/ים, יובאו ממצאי הביקורת לידיעת המבוקר ותינתן למבוקר הזדמנות להשיב לביקורת ולממצאיה. לאחר שתידון תשובת המבוקר תחליט הוועדה על הנוסח הסופי של ממצאי הביקורת ותביא אותם לידיעת גופי העמותה הנוגעים בדבר. בטרם יושלם תהליך הביקורת כמתואר, לא תפרסם הוועדה את ממצאי הביקורת ותדאג לחסיונם.
  10. אחת לשנה תגיש הוועדה דו"ח בכתב על פעולותיה וממצאיה לאסיפה הכללית.
  • יג. הוועדות הארציות
  1. ליד כל האגפים והמחלקות יכול שתפעלנה וועדות ארציות.
  2. וועדה ארצית תדון,בין השאר, בתכניות פעולה של האגפים והמחלקות, תתווה ותיזום כיווני פעולה חדשים ותסייע בביצוע לפי הצורך, בכפוף לכך שלא תפעל בנושאים שנתייחדו לאחד ממוסדות החובה של העמותה.
  3. האסיפה תמנה וועדה מטעמה, אשר תמליץ על הרכב הוועדות הארציות.
  4. החברות בוועדה הארצית תבחרנה מתוכן את יושבת הראש של הועדה ובלבד שאינה ממקבלות השכר בעמותה.
  5. מנהלות אגפים ומנהלות המחלקות תהיינה חברות, בתוקף תפקידן, בוועדות הארציות המתאימות.
  6. החלטות של הוועדות הארציות תתקבלנה ברוב קולות של הנוכחות בישיבה, וכוחן כהמלצות לאגפים ולמחלקות הנוגעים בדבר, ובלבד שאין בהחלטות האמורות משום סתירה לכל דין או לנהלים המקובלים, ואין הן כרוכות בעלויות כספיות משמעותיות.
  7. עניינים של מדיניות ונושאים בעלי אופי עקרוני יובאו על ידי יושבי ראש הוועדות הארציות לדיון באסיפה הכללית.
  8. סדר היום ומועד כינוסה של וועדה ארצית יתואם בין יושבת ראש הוועדה למנהלת האגף או המחלקה המתאימה.
  9. נשיאת העמותה תוזמן, בתוקף תפקידה, לישיבות של הועדות הארציות, ותהווה גורם מייעץ בלבד.
  10. שינויים ותוספות בהרכב הוועדות הארציות, יובאו לאישור האסיפה הכללית.
  • יד. הסניפים והתאים
  1. הסניף הוא זרוע של העמותה, הפועל במקום יישוב מסוים בארץ ומפעיל את החברות לצורך קידום מטרות העמותה.
  2. וועד העמותה רשאי, לפי המלצת אגף הארגון, להורות לאגף הארגון להקים סניף חדש של העמותה במקום ישוב. ככלל, ביישוב שאין בו סניף של העמותה, יוחלט על הקמת סניף חדש כאשר לפחות 50 נשים המתגוררות באותו מקום יישוב מזדהות עם מטרות העמותה,הביעו את רצונן לקחת חלק בפעילות העמותהושילמו את דמי החבר. ההחלטה בדבר הקמת סניף חדש כאמור תתחשב, בין היתר, בהיבטים כלכליים.
  3. סניף יפעל בהתאם למדיניות, לכללים ולנהלים שיקבע וועד העמותה ולמען הגשמת מטרות העמותה.
  4. וועד העמותה יביא לאישור האסיפה הכללית את קובץ הנהלים לפעילותו של סניף מסניפי העמותה.
  5. תא הוא זרוע של העמותה, הפועל ומפעיל את חברות העמותה שלא במסגרת הסניפים ואינו משוייך למקום יישוב מסויים.
  6. וועד העמותה רשאי להכיר בתא של העמותה כאשר לפחות 50 חברות עמותה הפועלות שלא במסגרת סניף ואינן משוייכות למקום יישוב מסויים מעוניינות שיכירו בהן כתא והן פועלות מזה שנתיים רצופות לפחות לצורך קידום מטרות העמותה.
  7. קיבוצים, מושבים ויישובים קהילתיים יכול שיראו בהם תאים, גם אם לא נתמלאו לגביהם התנאים שפורטו לעיל, ובלבד שהוכרו כתא על ידי וועד העמותה.
  • טו. הבחירות
  1. הבחירות בעמותה תתקיימנה אחת לחמש שנים במועד שייקבע ע"י וועד העמותה בהתייעצות עם וועדת הבחירות.
  2. הבחירות תהיינה מקומיות, אישיות,ישירות וחשאיות באמצעות הצבעה בקלפי.
  3. שיטת הבחירות למועצת אמונה ולמועצות הסניפים היא אחידה. הבחירות תתקיימנה באותו מועד בכל הסניפים, כחודשיים לפני מועד הועידה.
  4. מערכות הבחירות בעמותה תבוצענה על ידי וועדת הבחירות. תפקידה של וועדת הבחירות הוא לקיים בחירות הוגנות, המשקפות את רצונן של בעלות זכות הבחירה, על פי כללי הבחירות שפורסמו. לשם קיום בחירות כאמור, מוקנות לוועדת הבחירות כל הסמכויות שלא הוקנו לגוף אחר. וועדת הבחירות תפרסם לציבור החברות, בדרך שתקבע, את כללי ביצוע הבחירות לפי הוראות התקנון ולפי רוחו. בגדר סמכויותיה תקבע וועדת הבחירות , בין היתר, את היום הקובע לעניין הזכות לבחור או להיבחר. היום הקובע יחול כ-30 יום לפני מועד הבחירות. ועדת הבחירות תקבע ותפרסם את רשימת בעלות זכות ההצבעה ותשמע עררים על הכללה או אי-הכללה בספר הבוחרים , תקבע את הדרך להגשת מועמדות, תקבע בעצמה או בעקבות ערעור שבפניה את רשימת המועמדות בבחירות, תקבע את הליך ההצבעה בקלפיות, תפרסם את תוצאות הבחירות ותשמע ערעורים על תוצאות הבחירות.
  5. וועדת הבחירות תקבע את נהלי הבחירות ותנהל את עבודתה בדרך הדומה להליכי הבחירות הממלכתיות בישראל.
  6. וועדת הבחירות רשאית לקבוע מועדים, להאריך או לקצר מועדים שנקבעו בתקנון, או שנקבעו על ידה, וזאת משיקולים סבירים בהתאם לנתונים שבפניה.
  7. בכל מקרה של סתירה בין כללי הבחירות הידועים לבין הכללים האמורים בתקנון זה, תהא ועדת הבחירות רשאית לקבל החלטות בהתאם לצורך.
  • טז. כללי
הפסקת חברות
  1. האסיפה הכללית רשאית להפסיק את חברותה של חברה בעמותה.
  2. החלטת האסיפה הכללית להוצאת חברה מהעמותה, תבוא אך ורק לפי הצעה של וועד העמותה. וועד העמותה לא יציע לאסיפה הכללית להוציא חברה מן העמותה, אלא לאחר שניתנה לה הזדמנות נאותה להשמיע טענותיה לפניו ולא יציע כך, אלא לאחר שהתרה בחברה וניתן לה זמן סביר לתיקון המעוות.
  3. הציע הוועד לאסיפה הכללית להחליט על הוצאת חברה מן העמותה, תינתן לחברה הזדמנות הוגנת להביא בפני האסיפה את טענותיה וזאת לפני שתתקבל החלטה באסיפה.
  4. וועד העמותה רשאי להביא בפני האסיפה הכללית הצעה להחליט על הוצאת חברה מן העמותה בשל אחד הטעמים הבאים:
    • החברה לא קיימה את הוראות התקנון או החלטות של האסיפה הכללית;
    • החברה פועלת בניגוד למטרות העמותה ובניגוד לטובת העמותה;
    • החברה הורשעה בשל עבירה שיש עמה קלון.
    • החברה לא שילמה דמי חבר במשך שתי שנות פעילות רצופות.
כספים ונכסים
  1. מטרתה העיקרית של העמותה איננה עשיית רווחים. יחד עם זה, רווחים שיהיו לעמותה – אם יהיו כאלה – ישמשו לקידום פעילותה.
  2. כל נכסי העמותה והכנסותיה משמשים אך ורק למטרותיה. חלוקת כספים, רווחים, נכסים או טובות הנאה (במישרין או בעקיפין) בין חברי העמותה, כולם או מקצתם אסורה באורח מוחלט.
  3. פעילותו, זכויותיו וחובותיו של ארגון אמונה, שפעל שנים רבות שלא כתאגיד, נבלעות בתוך פעילותה של העמותה ויהיו לפעילות אחת.
  4. כל פעולותיה הכספיות של העמותה(למעט "קופה קטנה") יתבצעו באמצעות חשבונות הבנק של העמותה.
  5. העמותה תנהל את חשבונותיה על פי כללי חשבונאות מקובלים והדוחות הכספיים השנתיים של העמותה יבוקרו על ידי רואה חשבון שייבחר באסיפה הכללית.
  6. פעילות העמותה תבוצע במסגרת תקציב שנתי שיוכן על ידי מנכ"ל/ית העמותה,בהסכמת הנשיאה, ויאושר על ידי הוועד.
  7. הליכי הכנת תקציב העמותה ואישורו יושלמו לכל המאוחר 15 יום לאחר תחילתה של שנה תקציבית.
  8. שינוי בתקציב טעון אישור כתקציב עצמו. אולם, תוספת לסעיפי ההוצאות של עד 10% מהיקף ההוצאות הכולל באותה שנה, או העברה מסעיף לסעיף בתקציב, טעונות אישור הוועד בלבד, לאחר התייעצות עם הנשיאה והמנכ"ל/ית.
  • יז. חתימה בשם העמותה
  1. חתימת העמותה על מסמכים לסוגיהם מחייבת לפחות שתי חתימות מבין חברות הוועד, לצד חותמת העמותה. וועד העמותה יקבע בהחלטה את זכויות החתימה בעמותה, מעת לעת ולפי הצורך. הוועד רשאי לקבוע זכויות חתימה שונות לעניינים ולסכומים שונים. כמו כן, על פי החלטות וועד העמותה , ניתן יהיה מפעם לפעם להעניק זכות חתימה גם למי שאינו חבר בוועד העמותה או אינו חבר בעמותה ובלבד שהוא נושא משרה בעמותה. סמכות החתימה של מי שאינו חבר בעמותה תהא מוגבלת בתנאים כפי שייקבעו מפעם לפעם על ידי וועד העמותה.
  • יח. שיפוי וביטוח (כל הנאמר להלן בלשון זכר, גם לשון נקבה במשמע)
  1. ככל שמתיר זאת הדין תשפה העמותה את הנבחרים, את נושאי המשרה או הכהונה, את עובדיה ואת המתנדבים בעבורה ובשליחותה, בגין כל תביעה שבה ייתבעו ויחויבו, בפסק דין סופי, בתשלום פיצויים בשל פעולתם או מחדלם בכהונתם ובתפקידם בעמותה.
  2. השיפוי המתואר יכלול פעולות או מחדלים שנעשו ברשלנות, אך הוא לא יכלול פעולות או מחדלים שנעשו בהיעדר תום לב או ברשלנות רבתי.
  3. השיפוי האמור יכלול גם את הוצאות ההגנה המשפטית של נושאי המשרה או הכהונה והעובדים ובלבד שתישמר זכותה של העמותה לספק את ההגנה המשפטית באמצעות עורכי דין מטעמה.
  4. נושא משרהאו כל עובד יודיעו לנשיאה על כל אירוע,אשר יכול שתהיה בו עילה לחובת השיפוי המתוארת, מיד עם התרחשותו או מיד עם גילויו, לפי העניין.
  5. ככל שיתיר זאת הדין, העמותה תרכושכיסוי ביטוחי לחובת השיפוי והאחריות של נבחריה ועובדיה כאמור.
  • יט. הוראות כלליות
  1. הוראות פרק זה הן כלליות וחלות על כל מוסדות העמותה ועל כל פעילות העמותה, הכול כשאין בתקנון הוראה מיוחדת לעניין או אם אין כוונה אחרת משתמעת.
פרשנות
  1. תקנון זה נערך ברובו בלשון נקבה אך גם לשון זכר במשמע, וכן להיפך; לשון יחיד – גם לשון רבים במשמע, ולשון רבים – לשון יחיד במשמע, והכול אם אין כוונה אחרת משתמעת.
אצילת סמכויות
  1. כל מוסד ממוסדות העמותה רשאי להאציל מסמכויותיו לאדם, לוועדה או לגוף מבין חבריו, הכול לפי אופי הסמכות וכאשר לא משתמעת מהוראות התקנון כוונה אחרת.
הצבעת נמנע
  1. במוסדות העמותה, הצבעת נמנע לא תובא במניין הקולות הכשרים ותחשב כקול פסול.
המשכיות
  1. כל גוף נבחר וכן כל נושא/ת תפקיד נבחר, ימשיכו לכהן בתפקידם כל עוד לא נבחרו או נקבעו אחרים במקומם.
הצבעות
  1. החלטות יתקבלו באופן הבא:
    • החלטות של מוסדות העמותה יתקבלו, לפי העניין, בהצבעה גלויה ע"י הרמת ידיים, זולת אםלפחות שליש מהנוכחות ידרשו הצבעה חשאית, או אם נאמר אחרת בתקנון זה.
    • בהחלטות שעניינן בחירות אישיות, יחליט וועד העמותה על אופן ההצבעה, לפי העניין.
  1. ישיבה של כל גוף נבחר של העמותה תחשב כחוקית, אם נוכחות בה רוב חברות הגוף הנבחר. לא נפתחה הישיבה בשעה היעודה עקב חוסר מנין חוקי כאמור, תיפתח הישיבה כעבור מחצית השעה והחברות הנוכחות בה יהיו למניין חוקי. אין באמור בסעיף זה כדי לפגוע בהוראה ספציפית אחרת הקיימת בתקנון.
  2. ניתן לדחות ישיבה ברוב קולות של הנוכחות בישיבה.
פירוש התקנון
  1. וועדת התקנון היא הגורם המוסמך לפרש את תקנון העמותה.
פירוק העמותה
  1. פורקה העמותה ולאחר שנפרעו חובותיה במלואם נשארו נכסים, יועברו נכסים אלה לעמותה אחרת או לחברה לתועלת הציבור אחרת בעלת מטרות דומות הרשומה אצל רשם ההקדשות כהגדרתו בחוק החברות, התשנ"ט-1999.
  • כ. הוראות מעבר
  1. מוסדות התנועה, וועדות, תפקידים וכל כיוצא באלה המכהנים בעת כניסתו לתוקף של תקנון זה יראו אותם, לפי העניין, כמי שנבחרו או התמנו על פיו.
  2. זכות שהקנה התקנון בטרם תוקן ובכלל זה זכות לבחור או להיבחר, תישמר לבעליה גם עם התקנתו של התקנון החדש.
  3. חברות בעמותת אמונה בעת כניסת התקנון לתוקף הן חברות בעמותה.
  4. החברות בארגון אמונה – תנועת האישה הדתית לאומית (שאיננו גוף מאוגד) אשר תחתומנה על בקשה להצטרף כחברות בעמותה תהיינה לחברות בעמותה.
  5. סניפים ותאים הפועלים כיום ייחשבו כסניפים ותאים הפועלים מכוחו של תקנון זה.
  6. נוהל שגובש לפני כניסתו לתוקף של תקנון זה, יראו אותו כנוהל שנקבע על פי התקנון.
תקנון זה יכנס לתוקפו מיד עם אישורו על-ידי רשם העמותות. היועצת המשפטית של העמותה רשאית להיענות להערות הרשם כדי להביא לאישורו של התקנון