האתר ע"ש מרים יחיאלי

הסכמים נפוצים

סוגי הסכמים נפוצים:

(1) הסכם ממון:

הסכם בין בני זוג נשואים המסדיר את יחסי הממון שביניהם. מימוש ההסכם בעת פקיעת הנישואין (גירושין או מוות), אלא אם כן נקבע בו אחרת. אישור ההסכם בביהמ"ש או בי"ד דתי מהווה תנאי לתוקפו. לפני הנישואין, ניתן לאשרו גם בפני נוטריון או רשם הנישואין.

(2) הסכם פרידה:

הסכם המסדיר את יחסי בני הזוג בתקופת הפרידה. אם בני הזוג נשואים יש צורך לאשרו בבית המשפט.

(3) הסכם גירושין:

מסדיר את כל ההיבטים של פקיעת הנישואין (חלוקת רכוש, משמורת הילדים, מזונות וכו'). אישור ביהמ"ש או בי"ד דתי מהווה תנאי לתוקפו ותנאי לסידור הגט.

מאפייני ההסכמים:

  • מורכבות: מתייחסים למגוון רחב של נושאים- חלוקת רכוש על כל היבטיה (לרבות מגורים, הכנסה וכו'), משמורת הילדים, הסדרי ראיה, מזונות ועוד. למעשה, הסכמים אלו מסדירים כמעט את כל מרכיבי החיים של בני הזוג וילדיהם.
  • משך חיים ארוך: ככל שההסכם מתייחס לילדים ולמזונותיהם, משך חיי ההסכם כמשך הילדות: לפחות עד גיל 18 של הילד הצעיר במשפחה. גם היחסים הרכושיים נמשכים לעיתים עוד מספר שנים.
  • שינוי ההסכמים: בכל הנוגע לילדים ולמזונותיהם ההסכמים ניתנים לפתיחה עקב שינוי נסיבות ומנימוקים של טובת הילד.
  • אישור ההסכם בבית המשפט ובבית דין דתי: על ההסכם לעמוד בסטנדרטים של ביהמ"ש ובי"ד דתי, בנוסף על היותו מוסכם על ידי בני הזוג.

עריכת ההסכם נעשית על ידי עו"ד המתמחה במעמד האישי. במידה וההסכם מושג במסגרת הליך גישור, כדאי שהמגשר שאינו עו"ד יהיה בקשר עם עורך הדין העורך את ההסכם. ניתן להעביר לעוה"ד את סיכום ההסכמות שהושגו, אך לעיתים יש לחזור לגישור, תוך כדי העבודה על ההסכם.

האמור לעיל הינו תאור כללי ואינפורמטיבי בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עו"ד מקצועי, בכל מקרה ספציפי.